ishockey

Hockeyligan: "Det är bedrövligt"

0:44 min

Efter Djurgårdens 1-0-mål blev det bråk mellan lagets och Brynäs supportrar. Domaren valde därför att avbryta matchen, som dock fick fortsätta sedan.

De pyrotekniska aktiviteterna från vissa supportrar på läktaren fick domaren att bryta matchen drygt tre minuter in på första perioden. En smällare kom flygande ut i publiken, den landade på en stol som tog eld. Vakter fick sparka sönder stolen och sen kasta ner den i snön vid isen för att arenan inte skulle sättas i brand.

– Det känns närmast pinsamt, vi får hoppas att de slänger ut samtliga Dif-supportrar. Vad jag kan se finns det inte enda ena polis i arenan, säger Radiosportens Magnus Wahlman som är på plats.

Men enligt Hockeyligans säkerhetsansvarig Lena Sahlin ska det alltid finnas poliser på plats.

– Det är absolut poliser på plats i Gävle men hur många och i vilken omfattning kan jag inte svara på i och med att jag inte är på plats själv, säger hon.

– Det är bedrövligt och helt förkastligt och åsamkar berörda föreningar stor skada och elitserien som varumärke.

Djurgårdens Nichlas Falk åkte ut på isen med en mikrofon och meddelade supportrarna att om de eldade igen skulle matchen brytas och inte återupptas.

Matchen fortsatte men vad det kommer att få för följder är ännu oklart.

– Det är för tidigt att säga, vi måste ju ta kontakt med framför allt domarna som är på plats så de får rapportera vad som har hänt. Sen får vi se vad vi gör efter det, säger Svenska ishockeyförbundets säkerhetsansvarig Peter Andersson.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista