Handboll

Hammarby kan försättas i konkurs

0:58 min

Idag eller imorgon väntas Skatteverket begära Hammarby handboll i konkurs. Men klubbens skuld på nära en halv miljon kronor kommer att betalas med hjälp av nya sponsorer.

Enligt Patrik Ågren som är ordförande i Hammarby AB har man fått in pengar från sponsorer som kommer att lösa skulden på en halv miljon kronor.

– Det är väldigt allvarligt. Vi har en plan och vi har haft en dialog med Skattverket hela tiden. Vi kommer att ha betalat av skulden på 487 000 innan tingsrättsförhandlingarna sätter igång, säger Patrik Ågren.

Varför har det blivit så här?

Det kostar att driva en handbollsförening. Ibland kan vi inte kan dra in de pengar då vissa sponsorer inte ställt upp. Då blir det svårt, säger Patrik Ågren.

– Det är väldigt dyrt att driva elitidrott i Stockholm. Det kostar dryga 85 000 att ha en enda match. Andra kostnader som kommer till är hyra, väktare och mat, säger Patrik Ågren.

Bosse Johander, Radiosporten
bosse.johander@sr.se

                                                                             

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista