1 av 4
Rånarna lämnade helikoptern i Skavlöten i Arninge. Foto: Yvonne Åsell/ Scanpix
2 av 4
Bild ur polisens förundersökning. Foto: Polisen
3 av 4
Conny Andersson och Mats Hessler utför en teknisk undersökning på platsen där helikoptern övergavs. Foto: Yvonne Åsell/ Scanpix
4 av 4
Advokat Leif Silbersky var den som företrädde helikopterpiloten. Foto: Pontus Lundahl/Scanpix
Helikopterrånet

Åklagarna: "Skärpta straff för helikopterrånarna"

Åklagarna Leif Görtz och Björn Frithiof yrkade på rejält skärpta straff för de sju män som fälldes i tingsrätten för helikopterrånet i Västberga i södra Stockholm förra hösten.

Åklagarna vill att hovrätten ska skärpa straffen, bland annat för de två män som fick de strängaste straffen, det vill säga piloten och en 31-årig man som deltog i själva rånet. De dömdes tidigare till sju års fängelse vardera. Åklagaren yrkar nu på tio år.

Den ende som erkänt är 31-åringen. Men han har också överklagat och vill dömas för grov stöld i stället för grovt rån.

Anledningen till att 31-åringen överklagar är att han säger sig ha fått veta att det inte skulle finnas några människor i depån.

De flesta av de andra männen har också de överklagat tingsrättens dom.

– Jag tycker inte att åklagarna har särskilt mycket att komma med, säger advokat Patric Lindblom som företräder en man som fällts för skyddande av brottsling.

                                                                                                        TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista