Åtal mot misstänkt våldtäktsman

En 33-årig man åtalades idag för två kvinnoöverfall i Stockholms län i april. Det gäller en grov våldtäkt i Täby och försök till grov våldtäkt i Farsta.

Båda överfallen bedöms som grova eftersom mannen enligt åtalet varit mycket våldsam och misshandlat kvinnorna svårt.

Den grova våldtäkten i Täby ägde rum den 3 april. Den 33-årige mannen har enligt åtalet överfallit en 19-årig kvinna bakifrån på en gångväg, han har slagit henne och sedan släpat in henne i ett skogsparti där han i flera timmars tid misshandlat och våldtagit henne.

Våldtäkten anmäldes till polisens larmcentral, men det tog lång tid innan någon patrullbil skickades ut och det utreds nu internt av polisen.

Våldtäktsförsöket i Farsta skedde den 11 april. Liksom i Täby ska mannen enligt åtalet ha överfallit en kvinna bakifrån, den här gången en kvinna i 25-årsåldern. Han slog henne och släpade iväg henne till en lekplats där han slet av henne kläderna.

Men mannen hindrades av fyra män som sett vad som skedde. Vittnena ingrep och i samband med det blev 33-åringen själv skadad.

Mannen har erkänt att han förgripit sig på kvinnan i Täby, men hävdar att han bara försökte råna kvinnan i Farsta. Han binds till Täbyvåldtäkten med DNA-bevisning.

Åklagaren har yrkat på att mannen, som är polsk medborgare, ska utvisas ur Sverige på livstid efter avtjänat straff.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista