Ännu ingen utlovad sommarfest för stockholmarna

Det är tveksamt om Stockholm verkligen kommer att få någon permanent stor sommar- och kulturfest som socialdemokraterna lovade i valet 2002. Det säger kulturborgarrådet i Stockholm, Erik Nilsson (s).

I Kungsträdgården pågår just nu Smaka på Stockholm, ett flera dagars evenemang med kulturinslag som Stockholms stad delvis är med och arrangerar. Men planerna för den stora festen sköts upp i år på grund av besparingsskäl. 

De 20 miljoner som festen skulle kosta blev för dyrt, ansåg de styrande politkerna, som i stället pratade om en stor fest 2005. Men även den verkar hotad, för redan nu flaggar alltså kulturborgarrådet Erik Nilsson för att pengarna behövs på andra håll.
- Just nu ser det ganska kärvt ut, säger Nilsson till Radio Stockholm.

Frågan är hur pass väl det rimmar med socialdemokraternas vallöfte från valet 2002, som löd så här: ”Stockholms stad ska varje sommar bjuda sina invånare och turister på en sommarfest, med kultur, samvaro och glädje.”

Kulturborgarrådet Erik Nilsson (s) tycker ändå inte att det rör sig om valsvek:
- Vi jobbar fortfarande med frågan om att ha detta och det ska vi ha någon gång under mandatperioden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".