Polisen hindrade rån mot värdetransport

Sju personer har gripits, misstänkta för att ha planerat ett värdetransportrån som skulle ha utförts idag. Fyra av de gripna kommer från Stockholmstrakten.

De sju greps igår, misstänkta för stämpling till grovt rån. Samtliga är anhållna, och de är mellan 25 -35 år. Fyra av de gripna hör hemma och greps i Stockholmstrakten och de tre övriga är från Örebro.

De gripna misstänks ha planerat att råna en värdetransport idag. Gripandet skedde efter en längre tids spaning av länskriminalens speciella grupp mot värdetransportrån, som består av ett 20-tal poliser.

Det är ovanligt att polisen griper in så tidigt i brottets skede. De sju anhållna misstänks för stämpling - de ska ha pratat ihop sig och bestämt sig för att genomföra rånet. Oftast agerar polisen när brottet förberetts, tex när vapen och bilar införskaffats.

Kriminalinspektör Vidar Lagerkvist vid Länskriminalen tycker att det är intressant att polisen gripit in så tidigt:
- Vvi vill prova i tingsrätten om vi kan få samma straff som det kan bli i förberedelsestadiet, och på så sätt undvika att vittnen eller värdetransportörer eller andra människor kommer till skada, säger Lagerkvist till Radio Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista