Många öststatsbrott i Norrtälje

Polisverksamheten i Norrtälje har sedan i januari förstärkts med två utredare för att kunna klara den anströmning av öststatsrelaterade brott, som polisen sett i Norrtälje sedan i höstas. I Kapellskär har polisen vid flera tillfällen hittat bilar fullastade med stöldgods där de misstänkta varit på väg till Baltikum.
Men trots polisförstärkningen riskerar nu utredningar av andra brott i kommunen att släpa efter, säger Maria Hållinder, kriminalinspektör i Norrtälje, till Radio Stockholm. Sedan i december har 17 baltiska medborgare häktats och 24 har anhållits misstänkta för både stölder och urkundsförfalskning. Stölderna har begåtts i olika delar av Sverige och polisen har även lokaliserat stöldgodset till Norge. Polisen utesluter inte att en mer organiserad brottslighet ligger bakom. Innan årsskiftet arbetade 12 poliser vid kriminalavdelningen i Norrtälje, nu är de 14, men i sommar försvinner dom två som nyligen kom som förstärkning för att klara av dom öststatsrelaterade brotten, då kan det bli svårt att hinna med allt polisarbete, säger kriminalinspektör Maria Hållinder.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".