S i Sthlm föreslår hemlöshetsråd

Hemlösa i Stockholm måste ges chans att påverka sin situation och få en större plats i debatten. Därför vill socialdemokraterna inrätta ett hemlöshetsråd.
- Framförallt vill vi få fram fler perspektiv i debatten, säger Leif Rönngren, socialdemokratiskt oppositionsborgarråd i Stockholm. Därför vill vi släppa in de hemlösa i diskussionen och inte prata över huvudet på folk. En motion om ett hemlöshetsråd som ska fungera som remissinstans för frågor som rör hemlöshet lades fram redan i höstas. Ärendet är under behandling och Leif Rönngrens förhoppning är att det snart ska tas upp och att bemötandet från övriga partier blir positivt. Leif Rönngren hävdar att den nuvarande politiken riskerar att cementera hemlösheten. Enligt honom finns det i dag inga tydliga riktlinjer för var ansvaret för de hemlösa ligger. För att få bukt med problemet måste ansvarsfrågan tydliggöras. - Sedan måste vi se till att det bedrivs mer professionell forskning på området, säger Leif Rönngren. Det är viktigt att vi är överens om vad som är grundproblemet, vad som tvingar människor ut i hemlöshet. Därefter måste man börja fundera på vilka åtgärder man ska sätta in.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".