Risk för färjestrejk imorgon

Den strejk inom sjöfarten som många trodde var avvärjd riskerar ändå att bryta ut. Från klockan fem i morgon bitti har Seko varslat 500 personer om strejk.
Varslet gäller bland annat på snabbfärjan Gotlandia mellan Nynäshamn och Visby, vars tur på fredag 16.20 i så fall ställs in.

Destination Gotlands marknadschef Per Ehrling-Evensen säger till Radio Stockholm att passagerarna på Gotlandia kommer att bokas om, men att det kan bli problem för de som ska resa från Visby på söndag kväll. De kan tvingas ta en tidig färja söndag morgon eller stanna kvar på Gotland tills på måndag morgon.

Fackförbundet Seko hävdar att man i fredags var överens med Sjöarbetsgivarna om ett nytt avtal, men det förnekar arbetsgivarsidan.
Peter Jeppson, vd för Transportgruppen, där Sjöfartens Arbetsgivareförbund ingår, säger till Radio Stockholm att det var för tidigt att säga att parterna var överens.

Dessutom har strejkvarslet utvidgats och den 18 juni tas ytterligare 1500 SEKO-anslutna ut i strejk, bland annat på två Silja Line-färjor och på ytterligare en Gotlandsfärja, M/S Visby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista