Skolanställda i Ekerö sparkas - anklagas för hot och trakasserier

Ekerö kommun varslar två fackliga företrädare anställda inom skolan om avsked. De anklagas för att ha hotat och trakasserat andra kommunanställda. 

Enligt kommunchefen Lena Malmfors kommer de två troligen även att polisanmälas.

-De har hotat och trakasserat kollegor och chefer. Det är så skadligt för verksamheten upplever vi, så vi måste ta det här beslutet.

Enligt kommunchefen Lena Malmfors har frågan om de två skolanställdas relation till andra anställda inom Ekerö kommun har varit ett problem i flera år.

I slutet av förra året tillsatte kommunen tillsammans med de centrala fackliga organisationerna en utredning, och enligt kommunen visar den att omfattningen av trakasserier och hot från de två skolanställda är mycket värre än man tidigare anat.

Kommunen har nu varslat de två om avsked och uppger att de sannolikt kommer att polisanmälas. Kommunchef Lena Malmfors vill inte gå in på detaljer kring vad de två personerna ska ha gjort.

-De är fackliga företrädare och det är på den arenan det företrädesvis har skett.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".