Åtalas för medicinförsäljning på nätet

1:09 min

Fyra män åtalades idag vid Södertörns tingsrätt misstänkta för att olagligt ha sålt stora mängder receptbelagda bantnings- och potensmedel på internet, via tre hemsidor.

De fyra männen drev en mycket lönsam affärsverksamhet. Enligt åklagaren köpte de preparat, som Viagra, billigt i Asien, och smugglade sedan in dem via flyg till Arlanda.

Männen hade lager på olika ställen, bland annat i Bandhagen, södra Stockholm.

Försäljningen skedde via tre olika hemsidor till kunder över hela landet och varorna såldes till ett avsevärt högre pris än för inköpspriset, skriver TT.

Affärenerna ska ha skett under tre år och fick ett abrupt slut hösten 2009 då greps i Stockholm i en internationell razzia i 26 länder.

Männen åtalas för grovt brott mot lagen om handel med läkemedel och två av dem även för grov smuggling. Flera av de åtalade har erkänt verksamheten.

Den illegala handeln med läkemedel är omfattande, enligt polisen. Handeln sköts som ett vanligt företag och drivs oftast i hemmet.

Det är inte förbjudet att köpa läkemedel på nätet, men det är förenat med livsfara eftersom det inte alltid innehåller vad som utlovas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista