Stockholm

Krav på bättre förskolekontroll

Föräldrar till förskolebarn i Stockholm ska få bättre information om vilka privatdrivna förskolor som är föremål för utredning, föreslår Socialdemokraterna i stadshuset.

En tredjedel av alla förskolebarn i Stockholm går i privata förskolor med bidrag från kommunen. Förra året utfärdades 25 förelägganden med krav på förbättringar, om bland annat säkerhet och för stora barngrupper.

Men någon information om vilka förskolor det gäller går inte att hitta på Stockholms stads hemsida, skriver Svenska Dagbladet.

I oktober i fjol förlorade förskolan Zebran sitt tillstånd i Husby i nordvästra Stockholm, men förskolan är fortfarande sökbar för föräldrar som söker förskoleplats.

– Informationen måste vara lättillgänglig, annars kan man ju få intrycket av att det här är en fullt fungerade verksamhet, säger Roger Mogrt (S) till tidningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista