58-årig man dömd till tio års fängelse för knarkhandel

En 58-årig man som polisen länge misstänkt för omfattande knarkhandel i stockholmsområdet dömdes idag till tio års fängelse för grovt narkotikabrott av Solna tingsrätt.

Den 58- årige mannen drev för några år sedan en uppmärksammad affärsverksamhet i Stockholm och polisen misstänkte att han sålde narkotika i lokalen.

Men polisen lyckades aldrig få tillräckligt med bevis för att fälla honom i domstol. Bland annat misstänktes han för omfattande amfetaminhandel.

Men efter att ha spanat på honom under årets första månader åtalades han alltså för innehav av närmare tre kilo amfetamin som polisen hittat i en bil han använder.

Dessutom hittade Västerortspolisen över 18 000 tabletter rohypnol hos 58-åringen. Polisen ska också ha bevittnat flera överlåtesler vid narkotikaaffärer.

58- åringen dömdes idag alltså till tio års fängelse för grovt narkotikbrott av Solna tingsrätt. En 61-årig man som beskrivs som 58-åringens medbrottsling dömdes också till fängelse - i tre år för grovt narkotikabrott och narkotikabrott.

Även en 40-årig man dömdes idag till fängelse. Han dömdes till två år för att ha köpt amfetamin av 58-åringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista