AIK hockey i kris

AIK Hockey är närmast i upplösning inför klubbens medlemsmöte i kväll. Nyligen flyttades laget ner till division ett på grund av dålig ekonomi, alla spelares kontrakt har sagts upp och idag har sportchefen Ander Gozzi avgått. Tränaren Jan-Åke Tiensuu säger att i dagsläget har AIK Hockey inget elitlag.

-Vi drog igång träningen och kände rätt stora hopp inför säsongen, men sen kom smällen, och nu väntar vi besked från överklaganden, men just nu får vi förbereda oss för divsion ett.

Det har stormat rejält kring AIK Hockey det här året. Först missade laget chansen att kvala sig upp i elitserien - sedan beslutade ishockeyförbundet i stället att flytta ner AIK till division ett. Anledningen var att klubben inte klarar den så kallade elitlicensen, som innebär att alla lag i elitserien och allsvenskan måste ha ordning på sin ekonomi.

Egentligen är det AIKs huvudförening som har stora skulder, men föreningens rätt att spela i allsvenskan fördes inte i tid över från huvudföreningen AIK till den nybildade hockeyföreningen.

Därför straffas alltså AIK Hockey för huvudföreningens skulder. Tränaren Jan-Åke Tiensuu bekräftar nu att det en administrativ miss av AIK-ledningen som lett till att klubben flyttats ner i seriesystemet.

-Vi har fått information om att den licensöverföring som skulle ha skett från huvudföreningen till den nybildade hockeyföreningen kom för sent. Det har gjort att vi får dras med huvudföreningens skulder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista