Solna

Sju års fängelse för våldtäkter

Den 28-årige man som stått åtalad misstänkt för flera våldtäkter i Solna, fick idag sin dom. Han döms till sju års fängelse av Solna tingsrätt för tre våldtäkter.

28-åringen dömdes i dag för att i somras ha våldtagit två kvinnor hemma i deras bostäder. Han klättrade in genom fönstret till deras lägenheter när de låg och sov.

Han dömdes också för en våldtäkt i oktober i höstas, mot en kvinna vid en busshållplats vid E4:an vid Haga norra.

Åklagaren ansåg att de våldtäkter där mannen tog sig in i de två kvinnornas hem skulle bedömas som grova, och han hade yrkat på tio års fängelse.

Men Solna tingsrätt dömde alltså mannen till sju års fängelse för tre fall av våldtäkt.

På några punkter friades mannen.

Han misstänktes också ha försökt ta sig in i en lägenhet till två kvinnor vid två tillfällen i somras men blivit avbruten, också de kvinnorna i Solna. Men han friades i dag för ett fall av försök till grov våldtäkt och hemfridsbrott.

Inom en vecka kommer tingsrättens skriftliga dom.

Åklagaren säger att han inte har bestämt om han ska överklaga domen eller inte. Vi har även sökt 28-åringens advokat för att höra hur han ser på domen, men vi har inte kunnat nå honom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista