Upprörda tidningsbud

Flera tidningsbud i Stockholm har blivit uppringda av arbetsgivaren Pressens Morgontjänst och med kort varsel ställda inför valet att acceptera nya arbetsvillkor med lägre ersättning - eller att sägas upp.
Tove Frimodt som är ordförande i Tranportarbetareförbundet för tidningsbuden i Stockholm säger att det är dålig stil av arbetsgivaren och att pressens morrontjänst inte har rätt att på det här sättet hota med uppsägning utan att först varsla om det. Yvonne Westman, VD för pressens morgontjänst säger att företaget nu slutat ringa i avvaktan på vad dom återupptagna förhandlingarna med facket ger. Nu under morgonen har tidningsbuden bara delat ut det antal tidningar dom måste enligt avtalet. Detta som en protest mot morgontjänstens förslag till nya villkor - och idag inleds nya förhandlingar mellan transportarbetareförbundet och pressens morgontjänst
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".