1 av 4
Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder
2 av 4
3 av 4
4 av 4
Södertälje

Södertälje överraskade mot Luleå

Jörgen Bemström, SSK: "Alla är med och bidrar"
1:21 min

Södertälje fortsätter att överraska i elitserieishockeyn. Senaste i raden av segrar: 3-1 borta mot Luleå. Nu har man häng på en slutspelsplats.

Reine Sundqvist valde "lagens lirare":
Luleå: Chris Abbot
Södertälje: Linus Videll

Formstarka Södertälje fortsätter marschen mot en hägrande slutspelsplats. Segern över Luleå med 3-1 betyder att SSK tagit poäng i de åtta senaste matcherna.

För Luleå går hissen åt andra hållet.

Det märktes att Södertälje varit framgångsrikt på slutet. Laget spelade med självförtroende och segern var inte orättvis.

Jonas Rönnqvists energihockey, som var så framgångsrik i början av säsongen, fungerar inte lika bra längre. Kanske beroende på att Luleå saknar den rätta energin just nu.

Och även en om laget sliter hårt så har norrbottningarna inget flyt. Liksom mot AIK skapade Luleå några heta lägen, men skärpan fanns inte nu heller.

Första perioden slutade 1-1 och var även spelmässigt helt jämn.

Nyblivne landslagsmannen Simon Hjalmarsson gav Luleå ledningen i power play då han styrde upp pucken i nättaket.

Liraren Linus Videll stod för Södertäljes kvittering. Videll åkte sig helt fri. Luleåmålvakten David Rautio valde att stå kvar i kassen och blev enkelt bortfintad av Videll.

Backen Mikko Kalteva gav Södertälje ledningen efter 4.21 i andra perioden. Ett långskott letade sig förbi David Rautio efter slarv av Luleåförsvaret.

Luleå forcerade stundtals hårt i sista rundan och var ytterst nära att kvittera i mitten av perioden. Men efter kalabalik runt Täljekassen gav videogranskningen besked om att pucken aldrig var inne,

Med drygt två minuter kvar avgjorde Ryan Lasch med ett skott som inte såg otagbart ut.

– En bra insats. Jag tycker att alla är med och bidrar, säger Södertäljes tränare Jörgen Bemström till Radiosporten.

– Vi gör en ganska blek insats. Vi börjar bra första tio, sedan tycker jag Södertälje är bättre och vinner rättvist, säger Luleås tränare Thomas Berglund till Radiosporten.

 Luleå-Södertälje 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)
Första perioden: 1-0 (10.36) Simon Hjalmarsson (Janne Niinimaa, Elias Fälth) spel fem mot fyra, 1-1 (18.18) Linus Videll (Timo Seppänen).

Andra perioden: 1-2 (4.20) Mikko Kalteva.

Tredje perioden: 1-3 (17.37) Ryan Lasch (Patrik Carlsson).

Skott: 30-25 (9-11, 13-11, 8-3).
Utvisningar Luleå: 2x2.
Utvisningar Södertälje: 4x2.

Domare: Thomas Forsström, Umeå, och Mikael Sjöqvist, Karlstad.
Publik: 5 316.

Radiosporten/TT
ishockey@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".