Ökad kontoll efter rymning

Ledningen för Hallanstalten i Södertälje kan nu tänka sig att utöka den interna sjukvården för intagna. Detta för att minska rymningsriskerna i samband med transporter till sjukhus.
Möjligheten att ge vård inne på anstalten måste kanske utökas, säger Hallanstaltens tillförordnade chef Jarmo Lehtonen till Radio Stockholm. Det var igår som en fånge fritogs i samband med ett akut sjukhusbesök i Södertälje. De intagnas möjligheter att göra telefonsamtal ut från anstalten är idag starkt begränsade, men ett problem är fortfarande insmugglade mobiltelefoner, säger Jarmo Lehtonen. Det var i går eftermiddag som en intern, dömd till fyra års fängelse för bland annat grova rån, skadade sig själv i pannan så illa han akut fick föras till Södertälje sjukhus. När han väl var ihopsydd möttes han och vaktpersonalen av tre maskerade män utanför akuten. Vakterna hotades med pistol och dom fyra männen försvann i en stulen bil.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".