1 av 2
Kevius hamnade i hetluften.
2 av 2
Besparingarna skulle slå hårt mot Stockholmsidrotten. Arkivfoto: Scanpix.
Stockholm

Idrottsklubbarna lättade

"Hoppas vi slipper fler utspel"
1:12 min

Idrottsföreningar klubbar i Stockholm stad välkomnar beskedet att den borgerliga alliansen i Stockholms stad nu backar och drar tillbaka de omstridda planerna på att minska stödet till idrottsrörelsen.

– Det låter väl som ett klokt beslut tycker jag. Att dra in på barnidrott är väl inte det vi behöver göra, säger Sandra Qvarforth, vars dotter spelar fotboll i Hammarby.

Nej, det blir ingen minskning av föreningsstödet i Stockholm lovar idrottsborgarrådet Regina Kevius (M). Beslutet välkomnas av idrottsrörelsen och Adam Zakrewski, tränare.

– Föreningen är ingen jättestark förening ekonomiskt så varje krona som försvinner gör ju att verksamheten blir sämre och att man satsar mindre på ungdomarna.

Stödet skulle minska från 40 miljoner kronor per år till 30 miljoner, men efter protester gör majoriteten alltså en helomvändning.

Enligt drottsborgarrådet Regina Kevius är det diskussionerna med föreningar och klubbar som fått majoriteten att ändra sig.

– De senaste veckorna har vi haft konstruktiva samtal med idrottsrörelsen. I dag kan vi ge klart besked till alla barn, unga och föräldrar i Stockholm att föreningsstödet blir kvar på samma nivå som tidigare, skriver Regina Kevius (M) i ett pressmeddelande.

Men det är inte gott nog menar bland andra föräldern Sandra Qvarforth.

– Har man gått ut och sagt att man kan ändra beslutet så hoppas jag att man kan lita på det och att vi slipper sådana här utspel framöver. Dessutom borde man se till att det faktiskt finns fler och bra planer för alla knattelag och ungdomslag i Stockholm.

Maria Jansson
maria.jansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".