Milan Sevo på rymmen

Milan Sevo, som pekats ut som en ledare i Stockholm undre värld, avvek i helgen från sin permission från Täbyanstalten. Han är nu efterlyst av polisen.
Milan Sevo avtjänar ett tvåårigt straff för grovt vapenbrott.

Sevo skulle ha anmält sig hos polisen vid tolvtiden igår men hördes inte av och efterlystes då. Klockan tio imorse skulle han ha varit tillbaka på anstalten, men kom inte. Det säger kriminalvårdsinspektör Elisabet Malmqvist på Täbyanstalten till Radio Stockholm.

Milan Sevo har pekats ut som en centralgestalt i Stockholms undre värld. 2001 utsattes han för ett mordförsök och det ledde enligt polisen till ett gangsterkrig i Stockholm. Bland annat mördades en man på en lekplats i Tumba. Sevo och två andra män åtalades för brottet, men friades.

För ett år sedan åtalades Sevo för omfattande kokainsmuggling och penningtvätt, men friades igen. Han fälldes dock för grovt vapenbrott, sedan polisen hittat k-pistar och pistoler i hans hem.

Sevo har suttit på Täbyanstalten sen i höstas, han har haft permission tidigare, men den här gången kom han alltså inte tillbaka. Han ska friges om två månader och rymningen ger inget förlängt straff. Däremot kommer permissionerna att dras in, säger kriminalvårdsinspektör Elisabeth Malmqvist till Radio Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista