Byggbrott

Tolv personer har av Stockholms tingsrätt dömts till fängelsestraff på mellan ett och fyra år för bokföringsbrott och grova skattebrott samt för att ha utnyttjat svart arbetskraft.
Åtta av dem får dessutom näringsförbud i fem år. Alla är verksamma inom byggbranschen. Utredningen mot de tolv personerna inleddes efter en anmälan till finanspolisen. De nu dömda personerna har bland annat handlat med osanna fakturor och struntat i att bokföra intäkter. I bygghärvan är företrädare för fem olika bolag inblandade och enligt åklagaren har de inblandade förfalskat fakturor och undgått skatt för miljontals kronor. Tingsrätten skriver i sin dom att ''med hänsyn till den skada som brottslig verksamhet av detta slag tillfogar samhället, dennas omfattning och de belopp som den avsett kan annan påföljd än fängelse inte komma i fråga för de tilltalade''.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".