Många väntande resenärer på Stockholms Centralstation. Foto: Fredrik Sandberg /Scanpix.
Stockholm

Tågresenärer tar förseningar med ro

Gott humör bland tågresenärer trots förseningarna
2:22 min

SJ:s tåg dras med förseningar på grund av snöovädret. Men tågresenärerna verkar luttrade och de flesta tog dagens förseningar med ro.

– 20 minuter är ju inte hela världen, men det har inte gått än så vi får väl se. Det är inte första gången man står så här och väntar. Det är bara att ta det lugn, det är ju fredag, säger Johan Dahlberg som ska till Falköping.

Du står och väntar på tåget?

– Jajemän, säger Ann-Marie Andersson. Vi ska åka till Göteborg.

Tåget är sent?

– Det gör ingenting, sånt är livet vet du.

Hur har informationen varit?

– Ja, men det är ju klockrent.

SJ har skött sig?

– Ja, det tycker jag, säger Ann-Marie Andersson.

SJ:s tågvärdar har inte haft allt för mycket att göra på Centralstationen. Det var inte allt för många resenärer som klagade.

– Nej inte så många. Vi står här och lyser med våra gula jackor, men vi har ju information på tavlorna också, säger en av värdarna till Radio Stockholm.

Vid parkeringsplatsen utanför Centralen, där taxibilarna står, var det glest idag. Vanligtvis brukar det vara kö för taxibilarna, men idag var det tomt.

– Det är full fart, men det är besvärligt att köra också. Ute i förorten är det jättedåliga vägar. Jag har fastnat tre gångar idag redan, säger taxichauffören Öriz Malivic.

Baris Kayhan
baris.kayhan@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".