Skolan måste ändra sitt system.
Stockholm

Skriftliga omdömen kritiseras

Engelska skolan i Enskede i södra Stockholm får kritik för sättet skolan lämnar skriftliga omdömen till sina mellanstadieelever. Skolan använder den skala som är avsedd för betygsättning för äldre elever.

Omdömena lämnas i slutet av varje termin och innehåller bara beteckningen G, VG eller MVG. Därför likställer Skolinspektionen omdömena med betyg, som bara får ges elever från årskurs åtta.

Till detta kommer att omdömena saknar en skriftlig nyanserad beskrivning av elevernas kunskaper, konstaterar Skolinspektionen. Eleverna får ingen beskrivning av vilka kunskaper han eller hon har i förhållande till målen. Och vill föräldrar veta hur barnet ligger till och vad beteckningarna betyder hänvisas de till skolans datasystem.

Engelska skolan måste redogöra för vilka förändringar skolan kommer att vidta med anledning av kritiken, senast den 6 maj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".