Stockholm

(S) vill ha snökommission i Stockholm

Socialdemokraterna i Stockholm vill att staden ska tillsätta en särskild snökommission för att reda ut hur staden bäst kan hantera stora snömängder.

Oppositionsborgarrådet Tomas Rudin vill att personer med stor erfarenhet av snöröjning ska sitta i kommissionen och föreslår bland andra kommunalråd från Kiruna och Luleå, samt representanter från Grönland, Island och Norge.

I pressmeddelandet skriver Socialdemokraterna: "Snökaoset i Stockholm fortsätter, trots att det gått flera månader sedan det första snöfallet. Kommunens förmåga att ställa framkomligheten till rätta förefaller vara otillräcklig. Trottoarer är fortfarande inte skottade och hala. Vägar inte helt framkomliga."

- Stockholms stad verkar varje gång en snöflinga faller bli lika tagen på sängen. Det är något som är på tok här, för vad jag vet har det förekommit snöfall över Stockholm under ganska så lång tid, säger Tomas Rudin.

- Jag är av den bestämda uppfattningen att vi inte är ensamma i den här delen av världen om att ha problem med snö och halka. Att döma av hur det ser ut i Stockholm, så torde det dock finnas mycket att lära av hur andra hanterar detta. Det kan så att säga bara bli bättre.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista