Stor konstkupp mot Antikmässan

Antikmässan på Stockholmsmässan i Älvsjö i södra Stockholm utsattes för en fräck konstkupp i natt. Konst för cirka 30 miljoner kronor stals av en ensam man som sprang ifrån vakterna.
Enligt Söderortspolisens stationsbefäl har fem tavlor stulits ur en monter inne på mässan. Ett uppskattat samlat värde på tavlorna är 30 miljoner kronor, enligt en polisuppgift. Det ska ha varit en ensam man som skruvat loss glaset till montern i natt. Vakterna ska ha upptäckt honom , men förövaren kom undan och flydde över spåren vid Älvsjö station, det uppger konsthandlare Werner Åmell som äger tavlorna. Det finns, enligt polisen, ronderande bevakning dygnet runt på mässområdet och en av vakterna ska ha varit bara 20 meter efter förövaren - som uppges ha varit väldigt snabbt och alltså lyckades komma undan. En av tavlorna värderas till 26 miljoner kronor, det handlar om 1600-talsmålning av den flamländske 1600-tals-konstnären Jan Bruegel, mässans dyraste objekt. Därutöver har bland annat en akvarell av Anders Zorn och en oljemålning av Bruno Liljefors ha stulits.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".