Mannen sköts ihjäl på Scheelegatan i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg /Scanpix.
Stockholm

18-åring åtalas för mord

En 18-åring åtalades idag misstänkt för mord för att i slutet av november ha skjutit ihjäl en 22-årig man på Scheelegatan på Kungsholmen i Stockholm. Enligt åklagaren var motivet till mordet hämnd.

Det var den 26 november förra året som den 22-årige mannen dödades. Han sköts ihjäl när han satt i en bil på Scheelegatan på Kungsholmen i Stockholm. Enligt åtalet har den misstänkte 18-åringen avlossat flera skott mot 22-åringens huvud och kropp.

Polis och åklagare tror att motivet till dådet var hämnd. För två år sedan stod 22-åringen åtalad för att under ett knvibråk ha dödat 17-åringens bror, men han friades av rätten.

Åklagaren i målet, Jonas Lövström, säger till Radio Stockholm att 18-åringen vidgår att han har avlossat skotten mot 22-åringen, men att han hävdar att det rör sig om självförsvar.

Den förklaringen tror inte Jonas Lövström på och påpekar bland annat att det rör sig om ett helt magasin med 15 skott som avlossats mot 22-åringen som satt i bilen, medan 18-åringen stod utanför. Det finns också flera vittnen till händelsen.

Ytterligare en man har tidigare varit häktad misstänkt för medhjälp till mordet. Misstankarna mot honom kvarstår, men han är släppt ur häktet och det är oklart om han kommer att åtalas, enligt Jonas Lövström.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".