Ishockey

Hungrigt Södertälje föll i Skellefteå

1:51 min

Regisserat av Joakim Lindström tog Skellefteå tre poäng från ett Södertälje som kämpade för att hålla sig ovan ytan. Södertälje hade mest att spela för, de spelade för att slippa kvalserien, samtidigt som Skellefteå spelade för att vinna serien och en miljon kronor.

 Radiosportens Peter Sundkvist valde lagens lirare:
Skellefteå: David Rundblad
Södertälje: Mathias Månsson

Skellefteå tog en tidig ledning genom Mikko Lehtonen, framspelad av radarkamraten Joakim Lindström.  Målet var Lehtonens 28:e för säsongen.

– Det är en ojämn match från våran sida, det är perioder då vi spelar bra, men så börjar vi finlira och dra ner på tempo, säger Skellefteås tränare Anders Forsberg.

Joakim Lindström utökade ledningen till 2-0 i mitten av första halvleken. Södertäljes svar kom snabbt, Mathias Månsson satte reduceringen i slutet av första och visade att Södertälje inte är några slagpåsar.

Andra perioden började som den första: med mål för Skellefteå, Anders Söderberg satte 3-1, framspelad av backstjärnan David Rundblad.

Södertälje studsade tillbaka, bara fem minuter senare satte Ryan Lasch 2-3

Och så kom kvitteringen genom Mattias Karlsson. Södertälje såg ut att gå mot minst en poäng, men då klev Skelelfteås kung Joakim Lindström fram igen och satte lednings- och segermålet med knappa 30 sekunder kvar att spela.

– Vi krigar oss in i matchenflera gånger och visar moral, jag tycker att det ser bättre ut. Det var mycket som var bra som jag tar med mig, det var tungt att åka på det där sena målet, säger Södertäljes tränare Peter Popovic.

 

Skellefteå-Södertälje 4-3 (2-1, 1-2, 1-0)

Första perioden: 1-0 (6.11) Mikko Lehtonen (Joakim Lindström, Martin Lundberg), 2-0 (13.27) Joakim Lindström (David Rundblad, Christian Söderström) spel fem mot fyra, 2-1 (16.53) Mathias Månsson (Julian Jacobsen, Martin Chabada).

Andra perioden: 3-1 (6.33) Anders Söderberg (David Rundblad, Oscar Lindberg), 3-2 (12.37) Ryan Lasch (Robert Carlsson, Linus Videll), 3-3 (18.23) Mattias Carlsson (Pierre Hedin).

Tredje perioden: 4-3 (19.23) Joakim Lindström (Tim Erixon, David Rundblad) spel fem mot fyra.

Skott: 38-30 (10-7, 12-15, 16-8).

Utv, Skellefteå: 4x2. Södertälje: 4x2.

Domare: Thomas Andersson, Gävle, och Patrik Sjöberg, do.

Publik: 4 074.


John Antonsson
john.antonsson@sr.se