1 av 3
Michel Torneus, Hammarby IF hoppade på XL-Galan i Globen. Foto: Maja Suslin /Scanpix.
2 av 3
Var mycket nöjd med publikstödet i Globen. Foto: Maja Suslin /Scanpix.
3 av 3
Michel Torneus säger att han hade en bra känsla redan på väg till Globen. Foto: Maja Suslin /Scanpix.
Friidrott

Nytt personbästa för Tornéus

Michel Torneus efter segern i Globen
1:59 min

Michel Tornéus från Botkyrka satte nytt personligt inomhusrekord i sitt andra hopp i XL-galan i Globeni går. Med 8,13 förbättrade han sin tidigare bästanotering med tre centimeter.

Men själv ser sig inte Michel Tornéus som ett medaljhopp i Paris nästa veckoslut.

– Det är jättekul att ni och folk där ute tror på mig. Men jag får stänga av det och hålla nere mina förväntningar och sikta på en finalplats, sade Tornéus.

Fullträffen kom i det andra hoppet, det var en putsning av hans tidigare personbästa inomhus med tre centimeter och han har nu bara sju centimeter upp till Mattias Sunneborns svenska rekord.

Tornéus serie löd 7,67-8,13-7,82-7,88-8,02-övertramp.

– Publiken var grym i dag. Jag hade hela min familj och många andra hemifrån på läktaren. Att då få lägga upp sådana resultat betyder jättemycket, sade Hammarbyhopparen, som är uppväxt i Botkyrka.

– Om det är någonstans man vill vinna så är det här i Globen. Det är extra roligt eftersom jag har haft problem på de här banorna tidigare.

Segern var 24-åringens fjärde raka i vinter. Om inte Andreas Otterling, femma med 7,85 på tisdagen, överträffar sig själv i SM i helgen kommer Michel Tornéus till EM som obesegrad i år.

– Säg inte för mycket. Det var starkt av Andreas att göra två resultat runt EM-kvalgränsen. Det blir kul att ha med honom i kvalet på EM, konstaterade Tornéus.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".