MS Eckerö. Foto: Eckerölinjen
Norrtälje

Många drabbade av färjestopp

"Det var ju många ålänningar som var på väg hem"
1:29 min

Flera tusen resenärer, däribland många sportlovsfirare, har drabbats efter att ålandsfärjan MS Eckerös motorer gick sönder häromkvällen. All trafik på linjen Grisslehamn - Eckerö har sen i torsdags kväll legat nere.

-Vi hade en halvtimme kvar till Grisslehamn när vi fick problem med två av våra huvudmotorer, säger Tomas Karlsson, VD på rederiet Eckerölinjen.

Isläget var besvärligt när MS Eckerö råkade ut för motorproblemen i torsdags kväll. Kopplingen till den ena huvudmotorn krånglade och det ledde i sin tur att att den andra huvudmotorn överbelastades. Till slut var motorkapaciteten begränsad och fartyget körde fast. Först efter assistans från en isbrytare kunde MS Eckerö ta sig in till kajen i Grisslehamn.
Tills tekniken fungerar som den ska är alla turer inställda och det här drabbar många resenärer.

-Ålänningarna har ju haft sportlov så det var ju många ålänningar som var på väg hem. Sen är det ju lönehelg, vi brukar ha ganska mycket gäster just vid såna här tillfällen, säger Tomas Karlsson.

Rederiet har kontakt de som förhandsbokat och försökt att göra ombokningar. Uppskattningsvis handlar det om 8.000 resenärer som berörs av att färjan ligger vid kaj med trasiga motorer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".