Gammal mat blir som ny

Det kan hända att maten du äter på en del asiatiskarestauranger i Stockholm är gammal mat som återanvänds.

Servitrisen Ling Chu som har jobbat på flera asiatiskarestauranger i stan berättar, för Radio Stockholm, att hon på flera ställen sett att det läggs undan. Bland annat gammalt ris och surt fläskkött ska användas för återservering så att restaurangägarna ska kunna spara pengar.

Lennart Norring som är enhetschef på livsmedelsskontrollen vid miljöförvaltningen i Stockholm säger, till Radio Stockholm, att det här tillvägagångssättet är ett hån mot kunderna och att det finns en risk att man blir sjuk av gammal återanvänd mat. Han uppmanar därför restauranganställda att själva ringa upp miljöförvaltningen vid tillfällen då mathantering på restauranger missköts.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".