Lidingö

"Busskaoset hade kunnat lindras"

Det kraftiga snöfallet som gjorde att all busstrafik i länet ställdes in den 11 februari, hade inte behövt få så stora konsekvenser. Det anser Lidingö kommun som menar att bussföretaget Keolis borde ha bett om hjälp med halkbekämpning.

Lidingö kommun har utrett vad som egentligen hände dagen då trafiken lamslogs. Den främsta anledningen till att busstrafiken på Lidingö ställdes in var halkan, men kommunen själv anser att snöröjningen fungerade "hyfsat bra".

Enligt rapporten var det dock svårt att få en bild av var de största problemen fanns eftersom att inga felanmälningar kom in -- vare sig från bussbolaget Keolis eller SL.

För att undvika liknande händelser ska Tekniska förvaltningen se över halkbekämpningen vid extrema snöfall. Men kommunen skriver samtidigt att det osäkert om kommunen kan "leva upp till bussenteprenörens höga krav på vinterväghållning".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista