Ishockey

Södertälje krossade Mora i kvalserien

1:33 min

Södertälje tog en enkel seger borta mot Mora i hockeyns kvalserie igår, 6-1. Men än är det för tidigt att ropa om elitserien. Södertälje vann med 6-1 och hade sex olika målskyttar i matchen, men det var inte det viktigaste för tränare Peter Larsson.

– Om det spelar någon roll vet jag inte riktigt. Det är ju kul för killarna att få komma in i det där, men som tränare bryr man sig inte riktigt om det där. I en kvalserie är det vara tre poäng som gäller, säger Peter Larsson.

Vad tror du om fortsättningen i kvalserien?

– Det kommer se ut så här, det kommer bli spännande. Det är nya upplevelsera för oss och nya lag. Alla räknar med att vi ska vinna, men det är inte så lätt som alla tror.

Södertälje tog en tidig ledning i bortamötet mot Mora. Och även tvåan föll innan halva första halvlek hade spelats. Mycket tydde på att laget med elitserierutinen skulle avgöra tidigt.

– Vi är riktigt illa ute i vissa lägen i matchen, men vi reder ut det och har några bra spelvändningar och det avgör idag, säger Peter Larsson.

Södertälje gjorde mål på sina målchanser och det var något som inte Mora lyckades med.

– Det är tyvärr för dåligt. Dom sätter dit dom till skillnad mot oss, var Moras tränare Harlad Lückner analys efter matchen.

Efter bortalagets två mål i inledningen kom hemmalaget in i matchen.

– Från tio minuter i första och över hela andra perioden är jag jättenöjd med, men vi gör inte målen som man måste göra, säger inte allt för nedslagen Moratränare.

I slutet av den andra perioden gjorde Patrik Carlsson 3-1 efter att Mora tappat pucken vid en kontring. Ett mål som skulle visa sig vara matchavgörande.

– Efteråt skulle det visa sig vara avgörande, men vi spelade inte alls bra i den andra perioden, var Larssons kritiska analys.

Den tredje perioden visade sig bli en transportsträcka för kringelklubben och jakten mot nytt elitseriekontrakt går vidare. För Mora ser fortsättningen inte lika hoppfull ut, men det var nog laget redan inställt på.

– Vi måste göra mål på våra chanser och vi måste få lite energi i laget och få dom lite ur gängorna för att vi ska ha en chans mot dom här lagen, avlutar Lückner.

– Nu har vi Rögle hemma på lördag som blir en ny tuff uppgift. Alla räknar med att vi ska vinna matcherna. Men det är inte så lätt som folk tror, förklarar Peter Larson inför kommande uppgifter.

Radiosporten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista