Våldtäktsman döms till åtta års fängelse

En 34-årig man dömdes idag till åtta års fängelse för att ha genomfört den brutala våldtäkten på en 19-åring i Täby i våras.
34-åringen döms också för ett våldtäktsförsök i Farsta som skedde under påskhelgen. Isamband med våltäktsförsöket greps mannen efter det att vittnen hade ingripit och han kunde genom DNA-analyser bindas till våldtäkten i Täby.

Mannen har genomgått rättspsykiatrisk undersökning men bedömdes inte lida av en så allvarlig störning att han är i behov av rättspsykiatrisk vård. Stockholms tingsrätt dömer honom istället till åtta års fängelse för grov våldtäkt och försök till grov våldtäkt och efter avtjänat straff ska han utvisas.
34-åringens advokat, Johan Paléus, säger till Radio Stockholm att han tycker att det blev ett oväntat långt fängelsestraff men det är förtidigt att säga om domen kommer att överklagas.
Våldtäkten i Täby uppmärksammades mycket eftersom kvinnan lyckades larma en väninna som i sin tur larmade polisen men utan att någon patrull sändes till platsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista