Dom mot chef står fast

Tingsrättens dom mot en regionchef på det kommunala fastighetsbolaget SISAB i Stockholm står fast. Chefen dömdes för brott mot arbetsmiljölagen efter det att en 16 årig sommarjobbare omkom i samband med ett renoveringsarbete på Tallkrogens skola 2002.

16-åringen jobbade inom ett familjeföretag som skulle riva en tegelvägg på Tallkrogens skola i Enskede i södra Stockholm. Men väggen rasade och 16-åringen omkom.

I rättegången som följde åtalades bland andra regionchefen som arbetar på det kommunala fastighetsbolaget SISAB. Bolaget ansvarar för Stockholms stads skolfastigheter. Tingsrätten dömde henne för brott mot arbetsmiljölagen, den arbetsmiljöplan som ska finnas hade brister ansåg tingsrätten och chefen dömdes till dagsböter.

Chefen ansåg däremot att hon hade uppfyllt de krav som lagen ställer och överklagade tingsrättens dom. Men hovrätten tar alltså inte upp fallet och tingsrättens dom mot regionchefen står därmed fast.

Dagens beslut i hovrätten kan överklagas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista