Hyresgäster i Hägersten varnas för falsk fastighetskontrollant

Fastighetsbolaget Stockholmshem vill nu varna sina hyresgäster i ett område i Hägersten i södra Stockholm för en kvinna som utger sig för att vara fastighetskontrollant från bolaget.

- Kvinnan ringer på och säger att hon vill komma in och kontrollera vattnet, men Stockholmshem har ingen personal som går hem till folk på det här sätter och det är alltså fråga om en falsk person, säger bolagets regionchef Rolf Lindberg till Radio Stockholm.

Det var en äldre kvinna som bodde i en av fastigheterna som anmälde den falska fastighetskontrollanten till Stockholmshem, säger bolagets regionchef Rolf Lindberg till Radio Stockholm.  Händelsen har nu anmälts till polisen och på Stockholmshem misstänker man att fler hyresgäster kan råka ut för samma sak.

De råder nu sina hyresgäster att vara särskilt uppmärksamma på främmande personer i fastigheterna. Om någon som utger sig för att komma från fastighetsbolaget ringer på dörren måste de kunna identifiera sig, säger Rolf Lindberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista