1 av 7
Jan Erik Henriksson/AP photo
2 av 7
3 av 7
4 av 7
5 av 7
6 av 7
Jan Erik Heriksson/Scanpix
7 av 7
Jan Erik Henriksson/AP photo
Fotboll

Norrköping chockade Djurgården på Stadion

Mats Strandberg om Norrköpings Christopher Telos andra mål
0:29 min

Djurgårdens uppförsbacke är nu total. Norrköping vann med 3-1 efter att Christopher Telo blivit matchhjälte med hans två mål.

Radiosportens Mats Strandberg valde lagens lirare:
Djurgården
: Kebba Ceesay
IFK Norrköping: Astrit Ajdarevic

Det var en fantastisk inramning med sol och publik på Stockholm stadion men frågan är hur nöjda hemmapubliken var efter de första mållösa fyrtiofem minuterna.

Och var det missnöjda miner hos hemmapubliken efter den första halvleken så var det ingenting mot vad det var efter nittio minuter.

– Jag måste ta mitt ansvar och se till vad jag har för någon roll i att det inte gått bättre än va det gjort. Jag tror att det bara finns en väg ut och det är att jobba hårdare, sa Djurgårdens tränare Carlos Banda till Radiosporten efter matchen.

Norrköpings mittback Anders Wikström hade då direkt gjort ett nickmål, Christoper Telo ökat på ledningen och Rajalaksos reducering hunnit bli till akademiskt intresse efter att Telo fastställt slutresultatet till 3-1.

– Vi var redan pressade och när vi släpper in ett tidigt mål blir vi skärrade, sa Carlos Banda.

IFK Norrköpings seger innebär att laget är ny serietvåa medan Djurgården är på en trettondeplats fortfarande utan seger.

– Vi har spelat fem jämna matcher och fått med oss fyra segrar. Vi har gått in i säsongen med ett bra grundspel och fått bra betalt för sättet vi spelat på, summerade Norrköpings tränare Janne Andersson.

Andra halvleken:

65. Telo gör mål igen och det står nu 3-1 till gästerna!

62. Sebastian Rajalakso får till jätteskott, och den går in! Djurgården har reducerat. Det svänger på Stockholms stadion just nu.

52 Christopher Telo tar sig in i Djurgårdens straffområde, skjuter och bollen går i mål!

"Det är en monstruös uppförsbacke för Djurgården just nu", summerar Mats Strandberg läget.

46. Norrköping tar ledningen! Mittbacken Anders Wikström knoppar in bollen bakom Touray. Tungt för Djurgården.

Första halvleken:

45. Djurgården hade 57 procent av bollinnehavet, vilket dock hjälpte föga då den första halvleken slutade mållös.

45. Christopher Telo springer sig till ett bra läge men lobbar bollen ovanför Pa Dembo Touray, som är tillbaka efter avstängning, men också ovanför målet.

28. "Något övertag chansmässigt för Djurgården men som väntat ett ganska slarvigt spel", Strandberg kan nu höras och summerar läget i matchen. 

27. Teknikproblem gör att vi än så länge inte hört Mats Strandberg i etern men förhopningsvis är det snart löst.

12. "Djurgården är absolut ett av de lagen som inlett säsongen sämst. Som jag ser det är årets upplaga sämre än förra, och då imponerade man inte heller", säger Radiosportens expert Richard Henriksson från studion angående hemmalagets form.

10. Djurgården har tagit kommandot på det soldränkta Stockholm stadion.

9. Hörna för Djurgården efter att högerspringaren Petter Gustavsson fått till ett bra skott som Abbas Hassan inte kunde greppa. 

Djurgården - IFK Norrköping 1-3 (0-0)
0-1 Anders Wikström (46), 0-2 Christopher Telo (53), 1-2 Sebastian Rajalakso (63), 1-3 Christopher Telo (66).

Varningar, IFK Norrköping: Christopher Telo, David Wiklander.
Domare: Johan Hemlin, Bro.

Publik: 8 117.

Djurgården (4-4-2): Pa Dembo Touray - Kebba Ceesay, Joona Toivo, Gale Agbossoumonde (Joakim Alriksson 63), Emil Bergström - Petter Gustafsson (Joel Perovuo 77), Kasper Hämäläinen, Daniel Sjölund, Sebastian Rajalakso - Philip Hellquist, Kennedy Igboananike. IFK

Norrköping (4-3-3): Abbas Hassan - Martin Smedberg-Dalence, Bobbie Friberg da Cruz, Anders Wikström, Mathias Florén - Patru Racu, David Wiklander, Astrit Ajdarevic (Marcus Johansson 85) - Christopher Telo (Christoffer Nyman 85), Gunnar HeidarThorvaldsson, Sphetim Hasani (Viktor Rönneklev 89).

Elof Hellström
elof.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".