Pridefestivaken kan komma att få ekonomiskt stöd av Stockholms stad nästa år

Inför nästa år kan pridefestivalen få ekonomiskt stöd från stockholm stad, men bara om de söker pengar och lever upp till de krav som ställs. Det säger Py Börjeson, socialdemokratiskt borgarråd med ansvar för besökningsnäringen och styrelseordförande i Stockholm Visitors Board.

Varje år drar gayturismen in miljontals kronor till Stockholm, men trots det får Pridefestivalen, som sätter igång i veckan, inget ekonomiskt stöd av staden.

Håkan Steenberg, ordförande för Pridefestivalen, är besviken över att Stockholms stad inte verkar förstå hur mycket de tjänar på gayturismen.

Men nu säger alltså Py Börjeson, socialdemokratiskt borgarråd med ansvar för besökningsnäringen och styrelseordförande i Stockholm Visitors Board att det kan bli tal om stöd nästa år. Men då måste det komma in en ansökan. Enligt Py Börjeson har staden inte gett bidrag till Pridefestivalen eftersom arrangörerna inte sökt hjälp tidigare.

Men det är inte bara ansökan det handlar om. För att få stöd måste ett evenemang vara bra marknadföring för Stockholm. Det ska locka besökare till staden.

- Det har jag ju tolkat det som nu att Pridefestivalen betyder att vi får väldigt många nya gäster i stan, säger Py Börjesson till Radio Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista