Svenska framgångar vid DN-galan på Stadion

Igår avgjordes den trettioåttonde upplagan av fridrottstävlingen DN-Galan. Trots att det var regn större delen av galan på Stockholms Stadion bjöds dom 15 535 åskådarna på flera fina svenska framgångar, bland annat vann Carolina Klüft längdhoppet på 6,85.

Patrik Kristiansson tog hem stavhoppet på 5,80, nytt årsbästa för hans del.

Stefan Holm vann höjdhoppet på 2,33. Hässelbys Staffan Strand klarade 2,24. Det är fortfarande oklart hur det blir med hans medverkan i OS i Athen om ett par veckor. Sveriges olympiska Kommitte har gett honom ytterligare ett par tävlingar för att klara dom 2,28 som dom kräver för att han ska få åka med.

Det slogs också ett stadionrekord. Det var kenyanskan Edith Masai som sprang 3000 meter på nya stadionrekordet 8.40,02. Det resulterade i en diamant från stadionledningen. 

Däremot bröts Christian Olssons segersvit, han kom tvåa i tresteget. Vann gjorde rumänen Marian Oprea som hoppade 17.30, två centimeter längre än Olsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista