Tony Olsson fritagen från Hall

Fyra interner rymde under en beväpnad fritagning från Hallanstalten i Södertälje i natt. En av de fritagna är Tony Olsson, livstidsdömd för polismorden i Malexander.
I förmiddags hittade polisen flyktbilen.

Kvart i tolv i natt ringde en av internerna till centralvakten och bad om hjälp. När två vakter kom dit möttes de av Tony Olsson, beväpnad med en pistol.

Genom att ta en vakt som gisslan lyckades de fyra internerna ta sig ut genom fängelsets grindar. I samband med det avlossades skott, men ingen skadades. Utanför Hall väntade två män i en röd Saab 9000, som körde iväg med de fyra internerna.

Flyktbilen hittades i förmiddags i närheten av Grindsjön vid Sorunda ungefär två mil sydost från Södertälje.

De andra fångarna som rymde är dömda till fängelsestraff i mellan tre och 12 år för bland annat grovt rån och narkotikabrott.

Thomas Berger, tillförordnad anstaltschef på Hall säger till Radio Stockholm att en sådan här fritagning inte ska kunna ske och att det är näst intill omöjligt att få in ett vapen på anstalten utan hjälp inifrån.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".