Utredning om hur rymlingarna tog sig ut

Kriminalvårdsverket ska utreda hur nattens rymning från Hall gick till.
Mats Ehn, särkerhetsansvarig på Hall, säger till Radio Stockholm att det inte kan uteslutas att någon ur personalen släppt ut Tony Olsson ur dennes cell eftersom celldörrarna inte går att öppna inifrån.

Utredningen som startar på måndag ska ledas av Stockholms kriminalvårdsdirektör Inga Mellgren, men hon vill inte kommentera misstankarna om att personalen på Hall varit inblandad.

Kriminalvårdsanstalten Hall har under många år haft stora problem med säkerheten både innan för murarna och med interner som rymt eller fritagits.
I maj förra året dömdes en kriminalvårdare på Hall til sju års fängelse för att han hade hjälpt den intagne Stureplansmördaren Tommy Zethraeus att sälja knark via insmugglade mobiltelefoner.

Polisutrednigen visade då på häpnadsväckande blottor i säkerheten på Hall - mobiler, knark, pengar och sprit smugglades in på anstalten, till synes utan problem.

Enligt Inga Mellgren har dock problemen åtgärdats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista