Regnbågspriset till Radio Stockholm

Radio Stockholm har vunnit utmärkelsen Regnbågspriset, som delas ut av RFSL Stockholm, Riksförbundet för sexuellt likaberättigande. Priset delades ut på onsdagen vid invigningen av Stockholm Pride, festivalen för homo-, bi- och transpersoner.

Regnbågspriset delas ut till en person eller organisation som verkar inom Sverige och som genom sina handlingar och/eller ställningstaganden har påverkatutvecklingen i positiv riktning för sexuellt likaberättigande.

Radio Stockholm får priset för att i flera år ha uppmärksammat så kallade HBT-frågor i Stockholmsområdet och för att stationen följt Pridefestivalen sen starten.

Enligt RFSL:s motivering har Radio Stockholm ”påverkat utvecklingen i positiv riktning för homosexuella, bisexuella och transpersoner, både inom företaget och som opinionsbildare.”

Bland annat har Radio Stockholm berättat om den första godkända homoadoptionen, uppmärksammat olika diskrimineringsmål och bevakat rättegången mot de nationaldemokrater som angrep Prideparaden förra året.”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".