Tre av rymlingarna fortfarande på fri fot

Under natten och morgonen har polisen fortsatt spaningarna efter de tre män som fortfarande är på fri fot efter fritagningen från Hallanstalten i Södertälje natten till igår.

En av rymlingarna, Alfred Sansiviero, greps igår kväll vid Grindsjön utanför Nynäshamn. Polisen hittade i samband med gripandet spår efter rymlingarna, som de under natten har jobbat med att analysera. Polisen utesluter inte att de tre som fortfarande är på fri fot, Tony Olsson, Daniel Maiorana och Mahmoud Amaya, har flytt utomlands.

Många frågar sig hur en av Sveriges farligaste fångar, Tony Olsson, dömd för polismorden i Malexander, kunde ta sig ut från Hall under vapenhot.

Lena Häll Eriksson, generaldirektör på Kriminalvårsstyrelsen, menar att säkerheten är hög på Hallanstalten, trots det som hänt, men hon säger till Radio Stockholm att det inte går att bygga helt rymningssäkra fängelser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista