Vallentuna slopar kommunala bostadsförmedlingen

I höst försvinner den kommunala bostadsförmedlingen i Vallentuna. De som idag är registrerade i förmedlingens bostadskö kommer istället att få vända sig till bostadsförmedlingen i Stockholm.

Enligt Vallentunas kommunalråd Sten-Åke Adlivankin (m) beror åtgärden på att kommunen behöver spara pengar. Totalt ska Vallentuna skära ner budgeten med 60 miljoner kronor.

- Vi tar bort en kostnad samtidigt som Vallentunaborna ändå får ha kvar en kö, säger Adivankin till Radio Stockholm.

Den 1 september försvinner bostadsförmedlingen i Vallentuna, men bostadskön blir ändå kvar. Den kommer att tas över av Stockholm stads bostadsförmedling och medlemmarna flyttas alltså över dit.

När det gäller kötiden kommer en separat lista göras för lediga lägenheter i Vallentuna där de som tidigare varit registerade av Vallentunas bostadsförmedling har förtur och behåller sin tidigare kötid. Den enda egentliga skillnaden blir att de får betala en årlig avgift på 325 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".