Foto: Jessica Gow/Scanpix

Vart tredje nytt jobb i Stockholms län

Var tredje nytt jobb fanns i Stockholms län under april månad. Det visar färska siffror från Arbetsförmedlingen. Och det är främst finans och bemanningsföretag som växer.

I dag kom färska siffror över hur arbetsmarknadsläget i Stockholms län såg ut i april. Och det visar sig att det är ett högt tryck på arbetsmarknaden just nu. Under april månad fanns 17 800 lediga jobb i Stockholms län och det motsvarar vart tredje nytt jobb i hela landet. Antalet nya jobb i länet ökar också om man jämför med april förra året. Jobben i Stockholm finns främst inom finans i bemanningsbranschen.

Det ser också positivt ut för de som varit arbetslösa i ett år och vill ha ett så kallat nystartsjobb. De jobben ökar med 58 procent om man jämför med april i fjol och i slutet av månaden hade 8 200 personer i länet ett nystartsjobb. Ett nystartsjobb innebär att man får ett helt vanligt arbete där arbetsgivaren betalar hela lönen - däremot så slipper den att betala arbetsgivaravgiften.

De nya siffrorna från arbetsförmedlingen visar också att lägst andel arbetslösa finns i Danderyd och att Lidingö och Botkyrka är de enda kommuner som har en högre andel av befolkningen som är öppet arbetslösa eller sökande i aktivitetsstöd om man jämför med 2010.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".