Kritik mot planer på kulturcentrum i Hallonbergen

Den rödgröna majoritetens planer på att bygga ett kulturcentrum i Hallonbergen Centrum kritiseras hårt av moderaterna i Sundbyberg. Istället vill moderaterna satsa på skola och äldreomsorg.

Det är den rödgröna majoriteten i Sundbyberg som planerar att bygga ett nytt kulturcentrum i Hallonbergen Centrum. Planen är att samla kommunens kulturverksamheter som musikskolan och blanda de med privata teater- och showskolor under ett och samma tak. Där kommer det också att finnas lokaler för bland annat dans, uppträdanden och möten.

Men det är fel satsade pengar, menar moderaterna.

Sundbybergs stad dras med ett underskott på ca 80 miljoner kronor. För att komma tillrätta med det har man genomfört personalnedragningar inom äldreomsorgen och grundskolan,

- Att då säga att vi har pengar att bygga upp ett nytt kulturcentrum, tycker jag är provocerande både mot våra barn som går i skolan och våra äldre som behöver vård och omsorg, det säger Hans-Erik Malmros, moderat oppostionsråd i Sundbyberg till Radio Stockholm

Helene Hellmark Knutsson, socialdemokratiska kommunalråd i Sundbyberg tillbakavisar kritiken.

- I dagsläget har vi inte fattat beslut om några nya resurer till det här, utan det handlar om att använda dom pengar som vi redan idag satsar på den kommunala musikskolan och verksamheten inom barn och ungdom och se om vi kan få ut mer för varje skattekrona, säger Helene Hellmark Knutsson till Radio Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista