Rymmarjakt kring Hallstavik

Spaningarna efter de tre rymlingarna från Norrtäljeanstalten fortsätter. Polisen tror inte att fångarna lämnat landet, utan koncentrerar spaningarna till trakten kring Hallstavik, norr om Norrtälje.

Uppemot 60 polismän deltar just nu i jakten på de tre rymlingarna. Piketstyrkor, hundar, motorcykelpoliser, helikopter och båtar används i sökandet. Även nationella insatsstyrkan är beredd att kallas in vid behov.

De som rymt är alla dömda för grova våldsbrott. 21-årige Tony Palmroth är dömd till fyra år och två månader för grovt rån. 26-årige Mårten Tammiharju är dömd till sex år och nio månader för försök till mord och för att ha skjutit mot två civilklädda poliser. 34-årige Bassim Bottany är dömd till tolv års fängelse för bland annat narkotikabrott och förberedelse till mord.

Sökandet koncentreras just nu till Norduppland och trakten kring Hallstavik, bland annat eftersom det var där den senaste flyktbilen hittades.

Polisen sätter nu stort hopp till tips och iakttagelser som boende i trakten kan ha gjort. Men polisen avråder allmänheten från att själv göra ingripanden eftersom en av rymlingarna skjutit mot poliser tidigare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista