Restaurangmord förblir olöst

Polisen har lagt ner utredningen kring ett mord och mordförsök som skedde på en restaurang i Aspudden i södra Stockholm. Trots att ett 50-tal personer bevittnade skottlossningen har det inte gått att hitta någon gärningsman.

Det var i oktober 2003 som ett större sällskap hade abonnerat restaurang Odessa i Aspudden. Under kvällen blev två män skjutna, den ene avled och den andre fick föras till sjukhus.

En 27-årig man greps som misstänkt, han häktades men frisläpptes efter sex dagar efter beslut av Svea hovrätt.

Mannen fanns dock kvar som misstänkt i utredningen en tid.

Två dagar före nyår 2003 avskrevs misstankarna mot 27-åringen.

Polisen har hört en stor del av dem som var med på den ryska festen men ingen har kunnat eller velat lämna sådana upplysningar som kunnat föra utredningen framåt.

Man har visserligen fått en någorlunda god bild av vad som hänt på restaurangen men inga bevis och inget utpekande av någon gärningsman.

Efter hand har den ene efter den andre av kroggästerna försvunnit utomlands och utredarna har fått det allt svårare att gå vidare, och nu är det alltså beslutat att utredningen kring mordet och mordförsöket i Aspudden läggs ner helt och hållet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista