SL struntar i trängselöverklagandet

Storstockholms Lokaltrafik, SL, fortsätter sina förberedelser för försöket med trängselskatt i Stockholmstrafiken, trots beslutet i länsrätten nyligen att stoppa Vägverkets upphandling av teknisk utrustning.

- Vi har ett avtal med staten om att de täcker alla våra kostnader både för planering och genomförande och vi arbetar på enligt det avtalet så länge staten inte säger något annat, säger SL:s affärschef Lars Nordstrand till Radio Stockholm.

Det var i fredags som länsrätten i Dalarna slog fast att upphandlingen var felaktig och stoppade arbetet. Men SL, som ska köra extratrafik under försöket om det kommer igång, fortsätter sitt arbete med att utöka busstrafiken.

Även om trängselskatteförsöket skulle bli inställt så kommer kostnader för nyinköpta bussar och bussdepåer inte att drabba SL, utan enligt avtalet så står staten för de kostnaderna.

Igår överklagade Vägverket länsrättens dom till kammarrätten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".