Trängselförsöket hot mot samarbete mellan mp och regeringen

Problemen med att få igång försöket med trängselavgifter i Stockholm kan nu äventyra samarbetet mellan miljöpartiet och regeringen.
Om det inte blir något försök med trängselavgift i Stockholm måste det bli nya förhandlingar mellan regeringen och miljöpartiet om hur samarbetet ska fortsätta. Det säger miljöpartiets språkrör Peter Eriksson till Radio Stockholm.

Frågan om försöket med trängeselavgifter har förberetts på finansdepartementet under ledning av finansminister Bosse Ringholm. Men miljöpartiet anser att frågan har förhalats och att det är den största orsaken till att hela försöket med trängselavgifter nu hamnat i tidsnöd.

- Det har inte gått så snabbt som det borde ha kunnat göra. Jag tycker man borde ha kunnat arbeta mer professionellt och prioriterat den här frågan mer eftersom man visste att det var problem med tiden, säger språkröret Peter Eriksson till Radio Stockholm.

Ledamoten Grustav Fridolin från Stockholm säger att om försöket med trängselavgifter faller, d måste det bli nya förhandlingar mellan miljöpartiet och regeringen om hur samarbetet ska se ut framöver. Språkröret Peter Eriksson håller med om det.

Föreberedelserna har helt stannat av eftersom upphandlingen av teknik till trängselförsöket har överklagats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista