Fortfarande chans att komma in på gymnasiet för dem som saknar plats

Runt 250 skolelever står fortfarande utan gymnasieplats när höstterminen nu drar i gång på de kommunala gymnasieskolorna i Stockholm stad.

Men fortfarande finns chansen att komma in genom reservintagning. Det har 250 andra elever gjort de senaste veckorna, främst tack vare återbud från andra elever, säger intagningsenhetens chef Britt-Marie Holmström till Radio Stockholm.

Ett beslut har också tagits om att låta fordonsprogrammet på Skärholmens gymnasium vara kvar, vilket gett en del av dessa extraplatser. Tanken var från början att programmet skulle läggas ner på skolan.

Från och med idag tar rektorerna på respektive skola hand om reservlistorna från Intagningsenheten.

Elever som fortfarande saknar en plats får därmed ta direktkontakt med skolorna för att bevaka eventuellt nya lediga platser.

- Nu äger uppropen rum vid gymnasieskolorna i Stockholm och det brukar alltid hända en del de första veckorna, vilket kan ge ytterligare lediga platser, säger Britt-Marie Holmström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista